kastmed maitsesegud ja vürtsisegud Worcestershire

Worcestershire kaste

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Worcestershire kaste või Worcester kaste on kääritatud vedel maitsesegu mida põhiliselt kasutatakse liha– ja kalatoitude maitsestamisel.

Worcestershire kastet kasutatakse sageli koostisena toidus nagu Welsh rarebit (Uelsi jänes), Caesari salat, Oysters Kirkpatrick (Austrid Kirkpatrick moodi) ja vahel lisatakse chili con carne retseptile. Worcestershire kastet lisatakse samuti kokteilide nagu Bloody Mary (Verine Mary) või Caesar maitsestamiseks. Tuntud ka kui salsa inglesa (Inglise kaste) Hispaania keeles ja on koostisosana kasutuses Mehhiko õllekokteilis Michelada.

Originaalne Lea & Perrins Worcestershire kastme koostisosadeks on linnaseäädikas, piirituseäädikas, melass, suhkur, sool, anšoovis, tamarind ekstrakt, sibulad, küüslauk, vürtsid, ja maitseained. Vürtsid ja maitseained usutakse sisaldavat nelki, sojakastet, sidrunit, marineeritud kurk ja pipraid.

Worcestershire kaste ei ole üldiselt sobiv taimetoitlastele kuna sisaldab anšoovist. Siiski pakutakse kastme versioone ilma anšooviseta, mis tihti märgitud ära kui taimetoitlastele. Mõned variandid (nagu näiteks Briti Lea & Perrins) sisaldab gluteeni linnaseäädika osana ning seetõttu pole sobiv gluteeni ülitundlikuse puhul. Teised (nagu USA Lea & Perrins) kasutavad piirituseäädikat linnaseäädika asemel ja on looduslikult gluteenivabad. Mõned tootjad on märgistanud tooted spetsiaalselt gluteenivabana.

Retseptid ja postitused Worcestershire kastmega:

[display-posts tag=”worcestershire-kaste,Worcestershire-kaste” posts_per_page=”20″ orderby=”rand”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga