märts 282013
 
 28. märts 2013  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Wokiroog veiselihast seesami kastmega retsept on pärit Vietnamist. Veiseliha asemel võib kasutada ka kanafileed või sealiha fileed.

  • 4 portsjonitveiseliha seesami kastmega

Koostis:

  • 450 g veise seljatükki või veisefileed lõigatud ribadeks
  • 15 ml/1 supilusikas seesamiõli
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 2 punast linnusilma tšillit, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
  • 7,5 ml/1½ teelusikat suhkrut
  • 30 ml/2 supilusikat seesami pastat
  • 30-45 ml/2-3 supilusikat veiselihapuljongit või vett
  • meresool ja jahvatatud must pipar
  • punase tšillipipra ribad garneeringuks
  • 1 sidrun lõigatud sektoriteks serveerimisel

Marinaad:

Valmistamine:

  1. Sega kausis kokku marinaadi koostisosad. Lisa veiseliha ribad ja vaata, et need oleks korralikult marinaadiga kaetud. Jäta 30 minutiks marineerima.
  2. Kuumuta wokpannil seesamiõli. Lisa pannile küüslauk ja tšillipipar ning prae kuni muutub kuldseks ja aromaatseks. Lisa suhkur. Lisa veiseliha ning prae nii, et kõik liha oleks korralikult pruunistatud.
  3. Lisa pannile seesamipasta ning piisavalt vett või puljongit selle vedeldamiseks. Kuumuta pannil 1-2 minutit nii, et veiseliha oleks kastmega kaetud. Maitsesta soola ja pipraga, garneeri tšilli ribadega ning serveeri koos sidruni sektoritega.

 Lisa kommentaar