dets. 302012
 
 30. dets. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Täidisega kuusekujulised pirukad sobivad hästi pidulauale.

  • 24 tükkikuusekujulised pirukad
  • Valmistamine 15 minutit pluss jahtumine ning 20 minutit küpsetamine
  • 111 kcal, 5g rasva, 2g küllastunud rasvu piruka kohta
  • Sobib sügavkülmutada (küpsetamata kujul)

Koostis:

  • Jahu tööpinnale puistamiseks
  • 425g pakk valmisrullitud lehttaigent (2 lehte)
  • 350g täidist (moos või midagi muud vastavalt soovile)
  • 1 muna, klopitud
  • tuhksuhkur, serveerimiseks

Valmistamine:

  1. Eelkuumutage ahi(ventilaatorrežiimil) 180C/elektriahi või 200C/gaasiahi (6). Rulli üks taignaleht lahti kergelt jahuga kaetud tööpinnale nii, et pikem külg jääb teie poole. Kata taignaleht ühtlaselt täidisega ning kata teise taignalehega. Lõika horisontaalselt pooleks.
  2. Lõika kumbki tükk vertikaalselt 4ks ribaks laiusega 6cm, 4cm, 2cm ja 1cm. Seejärel lõika need12ks võrdseteks osaks millest saab 12 x4 astmelist taigna riba. Torka vahepeal nuga jahu sisse kui hakkab taigna külge kleepuma. Pintselda taignaribad munaga üle ja pane jahedasse 10ks minutiks.
  3. Vormi küpsetusplaadil taignaribadest kuusekesed pannes ribade vahele täidis alustades pikimast ja lõpetades lühimaga. Kui otsi natuke ülespoole painutada saab muuta need rohkem kuuse sarnaseks. Neid võib sügavkülmas säilitada kuni kuu. Küpseta ahjus 20 minutit (25 kui on võetud sügavkülmast) või kuni pirukas on kuldpruun ja täidis mullitab. Jäta 5 minutiks jahtuma ning seejärel libista restile ning lase täielikult jahtuda. Puista üle tuhksuhkruga enne serveerimist.

 Lisa kommentaar