Aasia baklažaan dipikaste Grillimine Isutekitajad Kõik retseptid Sri Lanka

Sri Lanka suitsune baklažaani dipikaste

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Sri Lanka suitsune baklažaani dipikaste ing.k. Sri Lankan smoky eggplant dip. Baklažaan küpseb seestpoolt ja annab sellele suitsuse maitse.  Jahvatatud mandlid lisavad maitset ja tekstuuri.

  • 4-6 portsjonit

Koostis:

  • 2 suurt baklažaani
  • 1 supilusikat oiiviõli, pluss 75 ml lisaks
  • 1 sibul, peeneks hakitud
  • 3 cm tükk värsket ingverit, peeneks hakitud
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud, kui on siis rohelised sisemised osad eemaldatud
  • 1 värske punane tšillipipra kaun, peeneks hakitud
  • 1 teelusikas tomatipüreed
  • ½ teelusikat paprikapulbrit
  • 1 teelusikas kaneelipulbrit
  • 1 teelusikas köömneid
  • 1 teelusikas jahvatatud mandleid
  • 1 väike punt värsket korianderilehti, rebitud tükkideks
  • 1 laim, mahlaks pressitud
  • sool ja värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine:

  1. Lase ahju grill või malmpann pliidil hästi kuumaks. Pane baklažaanid ahjuvormiga grilli alla või pannile ja kõrveta igast küljest 3-4 minutit. Grilli kokku 12-15 minutit kuni pealmine osa on kõrvetatud ja sisemus on pehmeks küpsenud. Lase baklažaanil jahtuda.
  2. Kuumuta 2 supilusikat õli paksupõhjaga pannil natuke üle keskmise kuumuseni. Lisa sibul pannile ja prae 5-7 minutit. Lükka sibulad ühte nurka ja lisa hakitud ingver, küüslauk ja tšillipipar. Prae õlis 2 miutit kuni aroomid tulevad välja siis sega sibulaga kokku. Keera kuumus madalaks.
  3. Lõika pehmeks küpsenud baklažaan pikkupidi pooleks ja kraabi välja viljaliha ja seemned. Koorik viska minema ning haki sisu peeneks. Lisa tomatipüree, paprika, kaneel ja köömned sibulasegule ning küpseta madalal kuumusel 4-5 minutit kuni aroomid tulevad esile. Sega sisse hakitud baklažaani sisu ja küpseta edasi 2 minutit, et kõik maitsed seguneksid. Sega sisse jahvatatud mandlid ja hakitud koriander. Maitsesta piisavalt soola ja musta pipraga.
  4. Tõsta segu blenderisse või köögikombaini ja töötle kuni muutb kreemjaks. Kui masin töötab lisa tasapisi 75 ml oliiviõli peenikese pideva joana. Vala sisse laimimahl ja sega läbi. Vajadusel maitsesta veel. Dipikaste peaks tulema terava maitsega tšilli pipra ja vürtside tõttu ning soolane ja suitsune maitsestamise ja grillimise pärast, mahe sibula ja küpsetatud baklažaani pärast ja teritatud laimimahlaga. Lisa veel soola, laimimahla või tšillipipart kui vaja, et maitsed oleksid tasakaalus. Serveeri koos suurema koguse värske leiva või saiaga põhitoidu eel või koos sellega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga