juuni 172012
 
 17. juuni 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 7.0/7 (1 hinne)

Sealiha tequila marinaadis grillimisel kasutame sealiha lõikusid millele soolvesi ja tequila annab kergelt aromaatse ja maheda maitse. Ei pea kasutama kõige paremat tequilat kuid kindlasti kasutage sellist mida te ka ise jooksite.sealiha tequila marinaadis

  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 1½ tassi tequilat
  • 1 tass vett
  • 1/4 tassi soola, eelistatult meresoola
  • 1 supilusikas suhkrut
  • 4 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 2 supilusikat vürtsköömne seemneid, purustatud
  • 1 supilusikas sinepiseemneid, purustatud
  • ½ teelusikat punase pipra helbeid
  • neli 200 grammist umbes 1 cm paksust kondiga sealihalõiku (seljatükk või ribid)
  • 2 loorberilehte

Valmistamine:

  1. Sega suures kausis kokku tequila, vesi, sool, suhkur, küüslauk, vürtsköömen, sinepiseemned ning punase pipra helbed niikaua kui sool ja suhkur on lahustunud. Vala segu suurde suletavasse ja veekindlasse kilekotti.
  2. Lisa lihalõigud ja loorberilehed kotti. Sule kott veekindlalt ning raputa korralikult läbi ning seejärel pane külmkappi vähemalt 8 kuni 48ks tunniks. Aegajalt raputa ja keera kotti teisele küljele, et lihatükid oleksid paremini kaetud marinaadiga.
  3. Grillahjus: Kuumuta ahi ja kata grilliplaat fooliumiga. Võta liha välja marinaadist ja pane grillplaadile umbes 13 cm kõrgusele soojusallikast. Grilli liha vahepeal ühe korra teisele küljele keerates kuni on korralikult pruunistunud või lihatermomeeter näitab sisemiseks temperatuuriks 70C kraadi ehk umbes 18 minutit. Lase seista 5 minutit enne serveerimist.
  4. Grillil: Kuumuta pool gaasigrilli keskmise kuumuseni ja pane samal ajal rasva kogumise vann teisele poole resti alla või valmista ette keskmisel kuumusel söegrill lükates söed ringikujuliselt nii, et keskele saaks panna panni tilkuva rasva kogumiseks. Võta liha marinaadist välja ja pane rasvapanni kohale ja kata kaanega ning grilli umbes 20 minutit vahepeal ühe korra keerates. Kui kasutad söegrilli siis võib tekkida vajadus vahepeal lisada sütte juurde. Liiguta lihalõigud otse kuumusele ning jätka grillimist vahepeal ühe korra keerates kuni liha muutub pruuniks või lihatermomeeter näitab 70C kraadi ehk umbes 6 minutit veel. Lase lihal jahtuda 5 minutit enne serveerimist.

Variandid:

Kui soovitakse ilma tequilata marinaadi siis võib jätta suhkru vahele ja tequila asemel kasutada jõhvikamahla, õunamahla või valge viinamarjamahla. Kui ei taha kasutada suhkrut siis asenda see jahutatud puuvilja-ürdi teega. Margarita marinaadi puhul jäta vahele küüslauk, köömned ja sinepiseemned ning vähenda lisatava vee kogust ½ tassini ja lisa ½ tassi Cointreau või muud apelsinimaitselist likööri pluss 1 supilusikas riivitud laimikoort marinaadile.

 Lisa kommentaar