30 minuti roog Jõuluroad Kõik retseptid Kõrvalroad õun Pidulikud road Piduroad

Punane kapsas õunte ja kreeka pähklitega

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
  • 8 portsjonit
  • Valmis 30 minutiga
  • 84 kcal, 5g rasva, 2 küllastunud rasvu portsjoni kohta
  • Ei sobi sügavkülmutadapunane kapsas õunte ja kreeka pähkliga

Koostis:

  • 1 punane kapsas, peeneks viilutatud
  • 25g võid
  • 1 hapukam õun, kooritud ja riivitud
  • 1 loorberileht
  • 3 nelki
  • 100ml siidriäädikat
  • 25g mahedat muscovado suhkrut (pruuni suhkrut, melassisuhkrut)
  • peotäis kreekapähkleid, röstitud ja tükeldatud

Valmistamine:

  1. Pane kapsas suurde madalasse panni koos või, õuna, loorberi ja nelgiga. Kuumuta segades pidevalt kuni kapsas hakkab närbuma. Lisa äädikas (astu eemale ning ära hinga enne kui aur hajub). Seejärel jätka kuumutamist ja segamist umbes 20 minutit kuni äädikas on peaaegu aurustunud.
  2. Lisa suhkur ning sega kuni see on täielikult sulanud – vaata, et suhkur kõrbema ei läheks. Eemalda kuumuselt ning puista peale pähklid ning serveeri.

Nõuanded:

  • Seda saab küll sügavkülmutada kuid laske enne kerget soendamist täielikult üles sulada.
  • Sega soovi korral kuumutamise keskel sisse mõned jõhvikad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga