apr. 012013
 
 1. apr. 2013  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 5.0/7 (2 hinnet)
  • 8-10 portsjonit
  • valmistamisaeg 30 minutit
  • küpsetamisaeg 40-45 minutit

Koostis:ploomi-shokolaadikook

  • ½ tassi kuivatatud ploome, jämedalt hakitud.
  • ½ tassi brändit või külma musta teed
  • 9 supilusikat ilma soolata võid, kuubikuteks lõigatud, pluss veidi võid määrimiseks
  • 250 g hea kvaliteediga tumedat shokolaadi (vähemalt 60 % kakaosisaldusega)
  • 3 suurt muna, toatemperatuuril, munakollane ja valge eraldi
  • 2/3 tassi suhkrut
  • 1 tass jahvatatud mandleid
  • kakaopulbrit, sõelutud, peale puistamiseks

Valmistamine:

  1. Kuivatatud ploomid jätta tee või brändi sisse ööks ligunema. Eeelkuumuta ahi 180°C. Määri 22 cm diameetriga küpsetusvorm võiga ning  kata põhi küpsetuspaberiga.
  2. Sulata shokolaad ja või kausis või kopsikus kuumutades seda kuuma vee kohal; ära lase kausil puudutada vett. Jahuta. Mikseriga sega kokku munakollased ja suhkur. Mikserda munavalge eraldi vahule.
  3. Sega jahtunud shokolaad munakollasega.  Lisa jahvatatud mandlid, ploomid koos leotusvedelikuga ning sega korralikult läbi. Klopi segu sisse kaks supilusikat munavalget.
  4. Vala segu küpsetusvormi, tasanda pealispind ja küpseta ahju keskosas 40-45 minutit. Koogi keskmine osa jääb veel kergelt pehmeks. Jäta kook vormi jahtuma mõneks minutiks, seejärel võta vormist välja.
  5. Serveeri kooki pealmine pool all. Puista peale kakaopulbrit ja serveeri koos vahukoorega.

 Lisa kommentaar