- 8-10 portsjonit
- valmistamisaeg 30 minutit
- küpsetamisaeg 40-45 minutit
Koostis:
- ½ tassi kuivatatud ploome, jämedalt hakitud.
- ½ tassi brändit või külma musta teed
- 9 supilusikat ilma soolata võid, kuubikuteks lõigatud, pluss veidi võid määrimiseks
- 250 g hea kvaliteediga tumedat shokolaadi (vähemalt 60 % kakaosisaldusega)
- 3 suurt muna, toatemperatuuril, munakollane ja valge eraldi
- 2/3 tassi suhkrut
- 1 tass jahvatatud mandleid
- kakaopulbrit, sõelutud, peale puistamiseks
Valmistamine:
- Kuivatatud ploomid jätta tee või brändi sisse ööks ligunema. Eeelkuumuta ahi 180°C. Määri 22 cm diameetriga küpsetusvorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga.
- Sulata shokolaad ja või kausis või kopsikus kuumutades seda kuuma vee kohal; ära lase kausil puudutada vett. Jahuta. Mikseriga sega kokku munakollased ja suhkur. Mikserda munavalge eraldi vahule.
- Sega jahtunud shokolaad munakollasega. Lisa jahvatatud mandlid, ploomid koos leotusvedelikuga ning sega korralikult läbi. Klopi segu sisse kaks supilusikat munavalget.
- Vala segu küpsetusvormi, tasanda pealispind ja küpseta ahju keskosas 40-45 minutit. Koogi keskmine osa jääb veel kergelt pehmeks. Jäta kook vormi jahtuma mõneks minutiks, seejärel võta vormist välja.
- Serveeri kooki pealmine pool all. Puista peale kakaopulbrit ja serveeri koos vahukoorega.