juuli 052012
 
 5. juuli 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 6.5/7 (2 hinnet)
  • Kogus: 2 õhukest või üks paksu põhjaga

Koostis:

  • 1 teelusikas valget suhkrut
  • 1½ tassi sooja vett (45 kraadi C)
  • 1 supilusikas kuivpärmi
  • 1 supilusikas oliiviõli
  • 1 teelusikas soola
  • 2 tassi täisteranisujahu
  • 1½ tassi nisujahu

Valmistamine:

  1. Vala soe vesi suurde kaussi ja lahusta selles suhkur. Puista peale pärmi ja jäta seisma umbes 10 minutiks kuni hakkab käärima.
  2. Sega sisse oliiviõli ja sool ning seejärel lisa täisterajahu ning 1 tass kõrgema sordi jahu. Sega kuni muutub ühtlaseks massiks. Võta tainas välja ja aseta ülejäänud jahuga üle puistatud tööpinnale. Sõtku tainast kuni kogu tööpinnal olev jahu on taignasse imendunud ja tainas muutub ühtlaseks (umbes 10 min).
  3. Pane tainas õlitatud kaussi ja veereta kuni kattub üleni õliga. Kata kauss rätikuga ja lase taignal seista soojas kohas kus ta kerkib kaks korda suuremaks ehk umbes 1 tund.
  4. Kui tainas on kaks korda kerkinud võta kausist välja aseta kergelt jahuga kaetud tööpinnale ning jaga kaheks osaks, et teha kaks õhukest pitsapõhja või jäta tervikuks kui soovid paksu põhjaga pitsat. Vormi tainas tihedaks palliks ja lase veel kerkida umbes 45 minutit.
  5. Eelkuumuta ahi 220C kraadini. Rulli tainast taignarulliga niikaua kui tainas enam ei veni suuremaks. Seejärel aseta tainas oma rusikate peale ja keeruta tainast õrnalt, et seda venitada. Kui tainas on saavutanud soovitud suuruse aseta see hästi õlitatud pitsapannile. Kata pitsatainas soovitud kattega (kaste, juust, liha ja köögiviljad).
  6. Küpseta eelkuumutatud ahjus 16 kuni 20 minutit (oleneb taigna paksusest) kuni tainas muutub servadest kuldseks ja krõbedaks ning juust on peal sulanud.

 Lisa kommentaar