köögitarvikud

Pitsakivi

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Pitsakivi on lame kivi või keraamiline või savist tehtud plaat, mis

aitab ahjus ühtlasemalt kuumutada pitsat või muid küpsetisi. Kivi poorjas struktuur aitab lisaks imada niiskust ja muudab pitsapõhja krõbedamaks.

Pitsakivi saab teha ka kodus, asetades ilma glasuurita keraamilised plaadid ahjurestile ühes või kahes kihis (kontrollige kindlasti, et plaadid oleks pliivabad).

Vältimaks pitsakivi mõranemist termilisel toimel peab selle panema külma ahju ning kuumutama vähemalt 45 minutit. Samuti peab laskma sellel aeglaselt jahtuda ahjus peale ahju välja lülitamist. Kui teil on isepuhastuv ahi, mis kasutab 500C kraadist kuumust, et ära põletada küpsetusjääke siis ei tohiks pitsakivi jätta ahju kuna toimub väga suur temperatuuri tõus.

Mõned kokad soovitavad puistata maisijahu, manna või leivapuru  pitsakivile, et vältida pitsapõhja kleepumist kivile. Enamasti on siiski kleepumise põhjuseks see, et kivi pole piisavalt eelkuumutatud.

Poorse struktuuri tõttu imab pitsakivi kõik vedelikud, millega kokku puutub. Selle pärast tuleks seda puhastada kuiva harja ja seejärel puhta veega.

Pitsaretseptid

[display-posts category=”Pitsa” posts_per_page=”20″ orderby=”rand”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga