Kõik retseptid Köögisõnastik Pirukad

Pirukapõhi

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Koostis:

  • 375 ml jahu
  • ½ teelusikat soola
  • 60 g võid
  • 60 g margariini
  • 1 munakollane
  • 1 teelusikas sidrunimahla
  • 75 ml külma vett

Valmistamine:

  1. Sega kausis kokku jahu ja sool. Lisa tükkidena või ja margariin.
  2. Mõõdutopsis klopi läbi muna ja sidrunimahl, lisa piisavalt vett, et segu oleks 75 ml. Tilguta segu jahumassile pidevalt kahvliga segades. Sega ühtlaseks massiks ja pressi tainas lapikuks. Paki tainas kile sisse ja külmuta umbes 30 minutit. Säilib külmkapis kuni 3 päeva.
  3. Kata tööpind kergelt jahuga rulli tainas 3 mm paksuseks, et mahuks parajalt 23 cm suurusesse pirukavormi. Kärbi servad 2 cm kõrguseks üle vormi serva ning voldi üle serva olev osa alla vastu vormi külge. Kata fooliumiga ning täida raskusega või kuivatatud ubadega.
  4. Küpseta ahju alumises kolmandikus 200C kraadiga umbes 15 minutit. Eemalda raskused ja foolium ning torgi põhi kahvliga auklikuks. Küpseta veel 10 minutit või kuni värv muutub kuldseks.

Retseptid pirukapõhjaga

[display-posts tag=”pirukapõhi”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga