juuli 062012
 
 6. juuli 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)
  • Kogused: 4 calzonet , kolm 20cm-st pitsat või kaks 30cm-st pitsat

Koostis:

  • 1½ tassi sooja vett
  • 2½ teelusikat suhkrut
  • 2½ teelusikat soola
  • 1 supilusikas oliiviõli
  • 4½ tassi jahu
  • ½ teelusikat aktiivset kuivpärmi
  • ½ tassi maisijahu
  • kaste, juust ja omal valikul pitsakate

Valmistamine:

  1. Pane vesi suurde kaussi ja lahusta selles sool ja suhkur. Lisa õli ja jahu ning sega lusikaga 1 minut. Võta tainas välja ja pane kergelt jahuga kaetud töölauale ning pressi tainas lapikuks. Puista pärmi peale ning sõtku tainast umbes 12 minutit. Jaga tainas portsjoniteks: 4 calzonet , kolm 20 sentimeetrist pitsat või kaks 30 cm pitsat. Pane taignapallid kaussi ja kata toidukilega ning lase neil kerkida 1½ tundi soojas kohas.
  2. Pane taignapallid kergelt jahuga kaetud tööpinnale ning puista veidi jahu peale. Alustades servadest pressi tainas ümmarguseks pitsapõhjaks. Eelkuumuta pitsakivi ahjus 260C kraadi juures 1 tund. Kata suur lõikelaud maisijahuga ning pane pitsapõhi  lõikelauale. Määri tainas pealt kastmega ning puista peale juust ja ülejäänud soovitud koostisosad. Raputa lõikelauda kergelt veendumaks, et tainas ei kleepuks laua külge. Calzone puhul voldi tainas kekelt kokku ja pigista servad kinni.
  3. Libista pitsa/calzone lõikelaualt otse kivile ahjus. Küpseta 260C kraadi juures 20-25 minutit kuni pitsapõhi muutub kuldseks.

 Lisa kommentaar