Kõigepealt leotage väikeseid laastud vees 30-60 minutit enne grilli panemist.
Kui kasutate gaasigrilli siis on kõige parem panna eelnevalt leotatud laastud suitsukasti või mähkige fooliumi sisse ja torgake foolium auklikuks. Sellega väldite grilli täitumist tuhaga ja düüside ummistumist. Kui te kasutate söegrilli siis võite panna leotatud laastud otse sütele (kui söed on kuumad).
Kui te pole varem grillimisel laaste kasutanud alustage katsetamist vähesega. Pange 1/4 tassi jagu leotatud laaste grillile ja vaadake kuidas tundub. Üks suurepäraseid asju grilli juures on lai valik eksperimenteerimise võimalusi toidu grillimisel ja puit on suurepärane vahend, seega ärge kartke seda kasutada.
Te võite ise valmistada suitsukasti kasutades selleks konservikarpi. Jäta kaas konservikarbi külge, et saaks selle sulgeda. Torka mõned augud sellesse ja täida leotatud laastudega ning vajuta kaas kinni. Aseta karp grillile ning oota kuni puit hakkab suitsema ja suitsuahi ongi valmis.
Grillretseptid
- Marineeritud ja grillitud makrell
- Cajun vürtsidega lõhe või forell
- Grillitud veiselihakotletid šalottsibula ja vürtsköömnega
- Bull’s Eye grillkaste
- Paprikalõigud Mehhiko moodi
- Aasia kebab veiselihaga
- Sri Lanka suitsune baklažaani dipikaste
- Grillitud Alaska lõheburgerid
- Hiidlest tšilliga kaetud ja vardas koos laimi-avokaado salsakastmega
- Muuda grill suitsuahjuks!
- Finadene
- Parma singi sisse mähitud kammkarbid
- Veiseliha šašlõkk röstitud punase pipra dipikastmega
- El Pollo Loco grillkana
- Grillitud seakülg õllemarinaadis
- Bourbon steik
- Jack Daniel’s grillkaste
- Sealiha tequila marinaadis
- Alkoholi mõju toidu maitsestamisel
- Vahemere grillitud köögiviljad
…