juuni 152012
 
 15. juuni 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

See munapudru versioon on tehtud mahedamaks lisades suitsulõhe valmistamise lõpus ja mitte praadides seda rasvas.

  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 6 suurt muna
  • ½ teelusikat värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 supilusikat ilma soolata võid või oliiviõli
  • 1 suur sibul, hakitud
  • 230 g suitsulõhet, tükeldatud
  • soola maitse järgi

Valmistamine:

  1. Vispelda keskmises kausis munad ja pipar kuni on korralikult läbi klopitud ning tõsta kõrvale.
  2. Sulata või suurel mittekleepuval pannil madalal kuni keskmisel kuumusel. Kata võiga terve panni põhi või kasuta oliiviõli. Puista pannile sibulad ja vähenda kuumus madalaks ning kuumuta aeglaselt tihti segades kuni muutuvad kuldseteks ja üsna pehmeks, umbes 8 minutit.
  3. Vala pannile munasegu ja oota 15 sekundit. Kasuta toidulabidat ning tõsta kohevat ja tardunud munamassi panni põhjalt ja keera seda kuid mitte tükeldades. Samal ajal liiguta ja kalluta panni, et vedelam muna valguks pannile.
  4. Kui kõik vedel muna on olnud panniga kontaktis lisa suitsulõhe, sega korra ja eemalda pann kuumuselt. Keera muna pannil mõned korrad, et lõhe saaks läbi soojendatud ja läbi segatud nii, et muna ei pudeneks tükkideks. Tõsta taldrikule või taldrikutele ja maitsesta soolaga, kuid pea meeles, et suitsulõhe on isegi üsna soolane, seega maitse enne kui soola lisad.
Näpunäide:
  • Piserdades nuga mittekleepuva küpsetusspreiga väldite lõhe kleepumist noa külge.
  • Suitsulõhe asemel võib kasutada soolalõhet või ka suitsutatud paaliat.
  • Võib lisada ka maitsetaimi: 1 supilusikas hakitud peterselli lehti, 1 supilusikas hakitud värsket murulauku, 1 supilusikas tüümiani lehti või 2 supilusikat tšillipulbrit koos suitsulõhega.

 Lisa kommentaar