Itaalia kanaliha Kõik retseptid Riisitoidud

Marengo kana

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 7.0/7 (1 hinne)

Marengo kana (Chicken Marengo) on Itaalia roog mille nimi on tulnud sellest, et Napoleon Bonaparte sõi seda peale   Marengo lahingut.

Marengo kana retsept
Marengo kana
  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 4 kondita kanarinna fileed
  • 1 sibul, peeneks lõigutud
  • 1/8 liitrit oliiviõli (8 supilusikat)
  • 1/8 liitrit äädikat
  • 2 küüslauguküünt, purustatud
  • 1/8 liitrit värsket peterselli , hakitud
  • 4-5 detsiliitrit tomatipastat
  • 1/4 liitrit vett
  • 4 portsjonit riisi

Variandid:

Kasutage kanapuljongit vee asemel. Lisage umbes 1/2 spl jagu maitsetaimi, tüümiani ja 1 loorberileht hautisele.

Valmistamine:

  1. Kõrge servaga pannil pruunista oliiviõlis kanafilee koos sibulaga . Lisa äädikas, küüslauk, petersell, tomatipasta ning soola ja pipart maitse järgi.
  2. Kata kinni ja hauta umbes 1 tund. Eemaldage liha ja soovi korral kurnake kaste. Pange kurnatud kaste tagasi õrna kuumusega pannile 5ks minutiks.
  3. Asetage kanaliha serveerimisnõusse ning valage kastet peale, kõrvale lisage riisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.