apr. 152013
 
 15. apr. 2013  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Bataat e. maguskartul sibula ja cayenne pipraga retsept. (GLYKOPATATES BOURTHETO)

  • 4 portsjonit

    Maguskartul e. bataat

    Maguskartul e. bataat

Koostis:

  • 3 supilusikat extra-virgin oliiviõli
  • 2 suurt punast sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeseks viilutatud
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 1 kuhjaga supilusikas magusat paprikapulbrit
  • 1 teelusikas cayenne pipart (võib ka vähem või rohkem, vastavalt maitsele)
  • 1 supilusikas tomatipastat
  • 1,3-1,4 kg maguskartulit, kooritud ja pikkupidi neljaks lõigatud
  • 1 tass kuiva valget veini
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi

 Valmistamine:

  1. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ning kuumuta sibulad ja küüslauk madalal kuumusel kaane all kuni muutuvad pehmeks 5 kuni 7 minutit. Lisa paprikapulber, cayenne pipar ja tomatipasta ning sega puulusikaga umbes minut.
  2. Lisa pannile maguskartul ning sega veel üks minut. Vala ½ tassi veini ja piisavalt vett täpselt niipalju, et maguskartul oleks kaetud vedelikuga. Lase kergelt keema ja keera kuumus keskmise-madala peale ning kuumuta kaane all kuni kaste muutub tihkeks ja tumedaks, umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
  3. Lisa ülejäänud ½ tassi veini, kata kaanega ning kuumuta kuni kartulid on täiesti pehmed, veel 10 kuni 15 minutit.
  4. Võta pann kuumuselt ning lase umbes 5 minutit seista ning serveeri.

 Lisa kommentaar