dets. 162012
 
 16. dets. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Lumehelbetort tuhksuhkruga on kaunis ja maitsev magustoit peolauale või jõululauale.

  • Valmis 45 minutigalumehelbetort
  • Ei sobi sügavkülmutamiseks

Koostis:

  • 1 x 20cm ümmargune või 18cm ruuduline tordipõhi
  • 4 supilusikat vaarika või aprikoosi keedist, soendatud ja sõelutud
  • 500g pakk martsipani
  • tuhksuhkrut peale raputamiseks
  • 1,25 kg pakk rullitavat valget suhkruvaapa
  • 1 munavalge, vahustada kahvliga või õhuke vedel vaap valmistatud tuhksuhkrust ja veest
  • suhkur või graanulsuhkur
  • veidi söödavat sädelust (soovi korral)
  • lumehelbe kujulised vormid lõikamiseks

Valmistamine:

  1. Pane tordipõhi tordialusele või taldrikule. Pintselda üle keedisega. Rulli martsipan laiali tuhksuhkruga kaetud tööpinnal kuni on piisavalt suur, et katta tort pealt ja kügedelt. Kata tordipõhi martsipaniga ja lõika ära üleliigne. Pintselda uuesti keedisega. Sõtku või mudi 850 g valget suhkruvaapa kuni muutub pehmeks ja painduvaks ning seejärel rulli laiali nagu tegid martsipaniga. Vaata, et oleks piisavalt suurkatmaks torti pealt ja külgedelt. Tõsta see tordile. Silu vaap tordi peale ja külgedele ning lõika ära ülejäägid. Silu kõik ebatasasused kätega ja hõõru vaap läikima.
  2. Rulli laiale ülejäänud valgest suhkruvaabast ning lõika välja lumehelbed. Pintselda üks külg munaga või vedela suhkruvaabaga ning torga selle küljega suhkru või granuleeritud suhkru sisse. Soovi korral puista peale ka söödavat sädelust. Lase tordil seista mõni tund enne lõikamist.

 Lisa kommentaar