- Valmistamine 20 min
- Küpsetamine 5 min
- 4-6 portsjonit
Koostis :
- 500 gr mereande (kalamaimud, valge kala filee, kalmaar)
- 1 noor sibulamugul (peeneks hakitud)
- 1 punane mahe tšillikaun (seemnetest puhastada, lõigata peenikesed rõngad)
- 1 küüslauguküüs (peeneks hakitud)
- 2 supilusikat hakitud peterselli
- 100 g mannajahu
- 1/2 teelusikat paprikapulbrit
- Küpsetamiseks päevalilleõli
- sool ja pipar
- sidruni- või laimilõigud (sektorid)
Valmistamine:
- Tükeldage kalafilee. Lõikuge kalmaar rõngasteks ja pigista need ja kõik teised mereannid mida kasutad kuivaks majapidamispaberis.
- Segage kokku sibul, tšillipipar, küüslauk ja petersell ning lisage veidi soola. Pange see praegu kõrvale.
- Pange mannajahu ja paprikapulber taldrikule ning kergelt soola ja pipart ja segage ühtlaseks. Keerake mereande selles segus kuni nad on korralikult seguga kaetud.
- Valage õli potti või suuremasse panni sügavusega vähemalt 7cm. Kuumutage õli 180-190C kraadini või siis kui saiakuubik pruunistub õlis 30-ne sekundiga. Küpsetage kala õlis portsudena 30-60 sekundit kuni muudub krõbedaks ja kuldseks. Kuivatage majapidamispaberis ning hoidke kuumana kuni olete küpsetanud ka ülejäänud. Serveerige väikeses kausis, puistage üle sibula ja maitsetaimede seguga ning lisage sidruni või laimilõigud.
- Tšillikastme valmistamiseks segage kokku 4 supilusikat majoneesi 1 supilusikat magusat tšillipulbri, pigistage poolikust sidrunist mahl majoneesi peale ja segage korralikult. Lisage lõigutud tšillikaunad.