apr. 012012
 
 1. apr. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)
  • Valmistamine 20 min
  • Küpsetamine 5 min
  • 4-6 portsjonit

Koostis :

  • 500 gr mereande (kalamaimud, valge kala filee, kalmaar)
  • 1 noor sibulamugul (peeneks hakitud)
  • 1 punane mahe tšillikaun (seemnetest puhastada, lõigata peenikesed rõngad)
  • 1 küüslauguküüs (peeneks hakitud)
  • 2 supilusikat hakitud peterselli
  • 100 g mannajahu
  • 1/2 teelusikat paprikapulbrit
  • Küpsetamiseks päevalilleõli
  • sool ja pipar
  • sidruni- või laimilõigud (sektorid)

Valmistamine:

  1. Tükeldage kalafilee. Lõikuge kalmaar  rõngasteks ja pigista need ja kõik teised mereannid mida kasutad kuivaks majapidamispaberis.
  2. Segage kokku sibul, tšillipipar, küüslauk ja petersell ning lisage veidi soola. Pange see praegu kõrvale.
  3. Pange mannajahu ja paprikapulber taldrikule ning kergelt soola ja pipart ja segage ühtlaseks. Keerake mereande selles segus kuni nad on korralikult seguga kaetud.
  4. Valage õli potti või suuremasse panni sügavusega vähemalt 7cm. Kuumutage õli 180-190C kraadini või siis kui saiakuubik pruunistub õlis 30-ne sekundiga. Küpsetage kala õlis portsudena 30-60 sekundit kuni muudub krõbedaks ja kuldseks. Kuivatage majapidamispaberis ning hoidke kuumana kuni olete küpsetanud ka ülejäänud. Serveerige väikeses kausis, puistage üle sibula ja maitsetaimede seguga ning lisage sidruni või laimilõigud.
  5. Tšillikastme valmistamiseks segage kokku 4 supilusikat majoneesi 1 supilusikat magusat tšillipulbri, pigistage poolikust sidrunist mahl majoneesi peale ja segage korralikult. Lisage lõigutud tšillikaunad.

 Lisa kommentaar