dets. 182012
 
 18. dets. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Kodused täidetud pirukad sobivad ideaalselt peo- või jõululauale.

  • 15-20 tükkikodused täidetud pirukad
  • Valmistamine 10 minutit pluss jahtumine ning lisaks 20 minutit ahjus
  • 327 kcal, 15g rasva, 6g küllastunud rasvu piruka kohta
  • Sobib sügavkülmutamiseks (küpsetamata kujul)

Koostis:

  • kaks 375g lehte valmis rullitud muretaigent (võta külmikust välja umbes 15 minutit enne kasutamist)
  • veidi jahu peale puistamiseks
  • umbes 300g pirukatäidis
  • 1 muna, kahvliga klopitud
  • 140g tuhksuhkrut
  • 2 teelusikat kaneeli

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi (ventilaatorrežiimil) 180C/elektriahi või 200C/gaasiahi (6). Rulli üks taigna leht kergelt jahuga kaetud tööpinnale lahti ning tõsta kuhjaga lusikaga pirukatäidist taignale jättes umbes 2,5 cm vahed. Pintselda täidise vahed kergelt munaga. Rulli teine taignaleht lahti jättes ta paberile ning rulli seda veidi suuremaks. Aseta taignaleht täidistega kaetud lehele ja eemalda paber.
  2. Pigista täidise vahed kokku pressides välja niipalju õhku kui võimalik. Lõika taigen eraldi pirukateks kasutades teravat nuga või pitsanuga. Torka igat pirukat kahvliga, seejärel kleebi servad kokku neid kahvliga pigistades. Tõsta küpsetusplaadile ja pintselda veel veidi klopitud munaga ning küpseta 18-20 minutit kuni muutuvad kuldseks ja krõbedaks.
  3. Samal ajal kui pirukad küpsevad sega taldrikul kokku tuhksuhkur ja kaneel. Tõsta pirukad ükshaaval taldrikule ja keera pirukat, et oleks ilusti suhkru ja kaneeliga kaetud.

 Lisa kommentaar