sept. 242012
 
 24. sept. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 6.0/7 (1 hinne)
  • 4 portsjonit

See eksootiliste vürtsidega roog on eriti hea keedetud riisi ja chutney‘ga  ning koos mõne viilu sooja chapati’ga (India leib).

Koostis:

  • 1 supilusikas canola või greibiseemne õli
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 2 keskmist porgandit, hakitud
  • 1 suur kartul, kooritud ja tükeldatud umbes 1-1,5 cm kuubikuteks
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 1 teelusikas värskelt riivitud ingverit
  • 1 supilusikas vürtsikat või mahedat karripulbrit
  • ½ teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ teelusikat jahvatatud korianderit
  • 1 tass vett
  • 3 tassi keedetud kikerherneid, loputatud ja vesi välja nõrutatud
  • 1 tass külmutatud herneid (üles sulatatud)
  • 1 purk (umbes 100-120 ml) tükeldatud, mahedat või vürtsikat rohelist tšillipipart, vedelik eemaldatud
  • 1 purk (umbes 380 ml) magustamata kookospiima
  • ½ tassi rosinaid
  • 1 teelusikas suhkrut
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

  1. Kuumuta õli suuremas potis üle keskmise kuumuse. Lisa sibulad, porgandid, kartul ja küüslauk potti. Kata kaanega ja kuumuta kuni köögiviljad on pehmemaks läinud, umbes 5 minutit.
  2. Sega juurde ingver, karripulber, köömned ja koriander ning kuumuta ilma kaaneta veel 1 minut. Lisa vesi ja kuumuta nii, et keema ei lase kaane all kuni köögiviljad on pehmed, umbes 20 minutit.
  3. Lisa kikerhernes, herned, tšillipipar, kookospiim, rosinad, suhkur, sool ja pipar maitse järgi. Kuumuta mitte keema lastes ja ilma kaaneta umbes 20 minutit, et maitsed muutuksid intensiivsemaks ning vedeliku kogus väheneks. Kui soovite paksemat sousti siis võite püreestada osa poti sisust saumikseriga või lisage 1 supilusikas maisitärklist 1 supilusika veega ja lisage potti ning segage kuni segu muutub tihkemaks. Serveeri kohe.

 Lisa kommentaar