veebr. 142014
 
 14. veebr. 2014  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Kartulitortilla retsept on pärit Hispaaniast. Lõigatakse sektoriteks ja süüakse kahvliga.

kartulitortilla

kartulitortilla

  • 6 portsjonit

Koostis:

  • 450 g väiksemaid kooritud kartuleid
  • 1 hispaania sibul (väga maheda maitsega)
  • 45 ml/3 supilusikat toiduõli
  • 4 suurt muna
  • sool ja värskelt jahvatatud must pipar
  • värsked petersellilehed või tomativiilud garneeringuks

Valmistamine:

  1. Lõika terava noaga kartulid õhukesteks viiludeks ja sibul õhukesteks ringideks. Lase 30 ml õli paksu põhjaga pannil (ca 20 cm) kuumaks.
  2. Pane kartulid ja sibul pannile madalale kuumusele ning kuumuta umbes 20 minutit kuni kartuliviilud muutuvad just pehmeks. Tõsta pann kuumuselt.
  3. Suuremas kausis klopi segamini munad sool ja pipar. Vala küpsetatud kartuli ja sibula peale.
  4. Puhasta praepann majapidamispaberiga ning lase kuumaks ülejäänud õli ning vala pannile kartuli ja muna segu. Küpseta väga õrnalt umbes 5-8 minutit ehk kuni. Küpsetamise ajal keera segu pannil, et muna oleks ühtlaselt küpsenud. Raputa panni, et vältida põhja külge kleepumist.
  5. Aseta suurem kuumakindel plaat tagurpidid pannile ning keera ümber et tortilla jääks plaadile. Küpseta veel umbes 2-3 minutit kuni tortilla muutub kuldpruuniks. Lõika sektoriteks ning garneeri peterselli või tomativiiludega.

 Lisa kommentaar