veebr. 012014
 
 1. veebr. 2014  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 7.0/7 (1 hinne)

Retsept kanast spinati ja artišokiga.

Valmistamiseks vajad fooliumit, küpsetusplaati, küpsetusspreid, panni, keskmist mikrolaineahju sobivat kaussi.kana spinati ja artišokiga

  • Valmistamisaeg: 10 min
  • Küpsetamisaeg: 30 min
  • 2 portsjomit

Koostis:

  • 2 tassi (475 ml) hakitud spinatilehti
  • 2 sektorit naerva lehma mahedat kreemjat Sveitsi juustu (Laughing C ow L ight Creamy Swiss cheese) või sarnast.
  • 1 supilusikas rasvavaba majoneesi
  • 2 artišoki südamikku (nõrutatud ja hakitud)
  • 1 supilusikas vähendatud rasvasisaldusega riivitud parmesani
  • 1 teelusikas küüslaugupulbrit
  • 2 150 g kondita, nahata kanafileed
  • 1/8 teelusikat soola ja sama palju musta pipart
  • ½ tassi (120 ml) viilutatud sibulat
  • Soovi korral lisaks cayenne pipart

Valmistamine:

  1.  Eelkuumuta ahi 190 C kraadini. Aseta suur leht fooliumit küpsetusplaadile ning piserda selllele küpsetusspreid.
  2. Kuumuta küpsetusspreiga kaetud pann keskmise kuumuseni. Kuumuta pannil spinatit segades pidevalt kuni lehed närbuvad ehk umbes 3 minutit. Eemalda kuumuselt ning  nõruta välja üleliigne vedelik.
  3. Keskmise suurusega kausis küpseta mikrolaine ahjus juustu sektoreid 20 sekundit või kuni on soojad. Lisa majonees ja sega läbi. Sega sisse spinat, artišoki südamed, parmesan, küüslaugupulber ning soovi korral näpuotsaga cayenne pipart.
  4. Maitsesta kanafilee soola ja pipraga ning aseta kõrvuti fooliumile. Lõpuks kata filee sibula ja spinati, artišoki seguga. Kata fooliumiga. Voldi foolium servadest tihkelt kokku . Küpseta 25 minutit või kuni kanafilee on läbi küpsenud.
  5. Lõika fooliumipakki auk auru välja laskmiseks enne kui eemaldad fooliumi.

Toiteväärtus ühe portsu kohta: 252 kalorit, 4,5 g rasva, 836 mg naatriumit, 12 g süsivesikuid, 3 g kiudaineid, 3,5 g suhkrut, 38 g proteiini.

 Lisa kommentaar