julienning
Nipid toidu töötlemine

Julienning (toidu tükeldamise meetod)

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Julienning on toidu tükeldamise meetod  kus köögivili tükeldatakse noaga pikkadeks ribadeks, mis sarnanevad tuletikkudega. Tavaliselt kasutatakse seda meetodit porgandite (carrots Julienne), selleri (Céléris  Remoulade ) või kartulite (Julienne Fries)  tükeldamiseks.

Terava noaga lõigatakse toores köögivili umbes 6-7 cm pikkusteks juppideks. Küljed lõigatakse kandiliseks ning seejärel lõigatakse pikkupidi õhukesed viilud ja samamoodi teistpidi, saades ribad.

Vaata YouTubes: https://www.youtube.com/watch?v=3YU1IBLypo0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga