veebr. 152013
 
 15. veebr. 2013  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Grillitud veiselihakotletid šalottsibula ja vürtsköömnega (Cha bo) on retsept pärit Vietnamist.

Vietnamis grillitakse neid kotlette bambusvardas väikses ahjus säriseva söe kohal. Neid serveeritaks tihti piduliku roa osana kus ühe söögikorraga serveeritakse seitse erinevat veiselihast rooga.

  • 4 portsjonitgrillitud veiseliha kotletid

Koostis:

Veiselihakotlettidele

Nuoc cham dipikaste

  • 3  värsket linnusilma tšillit, seemned eemaldatud ja õhukeseks viilutatud
  • 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
  • 1 supilusikas suhkrut
  • ¼ tassi sooja vett
  • kahe laimi mahl
  • 4 supilusikat kalakastet (nagu nuoc nam)

Valmistamine:

  1. Leota 8 bambusvarrast külmas vees vähemalt 30 minutit, et vältida nende süttimist. Rösti seesamiseemned kuival praepannil keskmise kuni üle keskmise kuumusega umbes 1 minut kuni muutuvad kuldpruuniks. Lisa pannile köömned ja kuumuta veel 1 minut kuni eralduvad aroomid. Sega kausis kokku hakkliha, küüslauk, šalottsibul, kalakaste, kookoskreem, karripulber, suhkur, sool, pipar ja röstitud seesamiseemned ja köömned. Kata kauss kaanega ja lase seista külmikus 20-30 minutit.
  2. Nouc cham dipikastme valmistamiseks kasuta uhmrit milles purusta linnusilma tšilli koos küüslagu ja suhkruga kuni muutub kreemjaks. Lisa soe vesi ning vala ümber kaussi. Seejärel lisa laimimahl ja kalakaste. Sega läbi niikaua kuni suhkur on lahustunud. Tõsta kõrvale.
  3. Lase grill kuumaks. Jaga kotletisegu 16-ks portsjoniks. Vormi neist väikesed pallid ja pigista veidi lapikuks (umbes 4cm paksused). Torka kaks kotletti iga varda otsa ja grilli küpsetusplaadil ahjugrilli all või särisevatel sütel 3 minutit mõlemalt poolt. Jälgige, et üle ei küpsetaks sest siis nad muutuvad kuivaks.
  4. Puista ülejäänud tšilli nuoc cham dipikastmele (see on väga teravamaitseline, soolane ja hapukas) ning serveeri koos kotlettidega.

 Lisa kommentaar