juuni 022012
 
 2. juuni 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

See retsept on sarnane Hawaii luan lõhe valmistamisele lomi lomi stiilis.

Erinevus on ainult selles, et meie retseptis ei ole kasutatud soolatud lõhe vaid selle asemel on lõhe grillil pooleldi küpsetatud enne kui valmimine on lõpule viidud laimimahla happelisuse poolt.

Hawaii köök on unikaalne troopiliste köökide seas selle poolest, et puuduvad vürtsikad koostisosad.

  • 6 portsjonit

Koostis:

  • 700 g lõhefileed (kala keskosa) 1 või 2 fileed
  • 2 supilusikat toiduõli
  • soola ja värskelt purustatud musta pipart maitse järgi
  • 3/4 tassi laimimahla (umbes 6 laimi)
  • ½ tassi ananassi mahla
  • 1 keskmine punane sibul, peeneks hakitud
  • 3 šalottsibulat
  • 2 supilusikat hakitud peterselli
  • ½ teelusikat Tabasco kastet
  • ½ teelusikat suhkrut
  • 3 värsket tomatit, peeneks hakitud

Valmistamine:

  1. Eemalda lõhelt nahk ja kui teil on hangitud üks filee tükk siis lõika pooleks. Pintselda pealt toiduõliga, piserda peale soola ja pipart maitse järgi ning pane lõhe nahaga olnud külg alla poole kuumale grillile. Grilli 4-5 minutit kuni muutub pruunikaks ja krõbedaks.
  2. Võta lõhe grillilt. Lõhe peab olema ühelt poolt korralikult küpsenud kuid teiselt poolt veel toores. Lase lõhel jahtuda toatemperatuuril.
  3. Vahepeal sega suures kausis korralikult kokku kõik teised koostisosad peale tomati.
  4. Kui lõhe on jahtunud lõika see suupiste suurusteks tükkideks ja lisa need segule küpsetatud külg üleval pool. Sega neid kergelt, et kõik tükid oleks korralikult seguga kaetud, seejärel kata kauss tihedalt kinni ja pane 4-5 tunniks külmikusse.
  5. Võta kauss külmikust välja ja lisa sellele hakitud tomatid. Serveeri külmutatuna või toatemperatuuril asetatuna kapsa- või salatilehtedele koos ananssi- ja laimilõikudega.

 Lisa kommentaar