pitsad pitsapõhi

Calzone

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Calzone ehk täidetud pitsa või suletud pitsa. Pitsa tainas täidetakse pitsakatte koostisosadega ja volditakse keskelt kokku saades poolkuu kujulise piruka moodi kinnise pitsa.

Tüüpiline calzone täidetakse tomatite ja mozzarella juustuga ning võib sisaldada ka muid koostisosi, mida tavaliselt pannakse pitsadele.

Võileiva suurusi calzonesid müüakse Itaalias paljudes söögikohtades ja tänaval kuna neid on kerge süüa seistes või kõndides.

Usa-s on calzoned tavaliselt tehtud pitsapõhjale ning täidetud liha, juustu ja köögiviljadega. Reeglina on calzone täidetud juustudega nagu ricotta, mozzarella, parmesan, provolone. Calzone serveeritakse mooritud marinara kastmega või kaetakse küüslaugu, oliiviõli ja peterselli seguga.

Calzone retseptid

[display-posts tag=”calzone”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga