mai 252012
 
 25. mai 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)
  • 6 portsjonit

Koostis:

Marinaad

  • ½ tassi veiniäädikat
  • ½ tassi vett
  • 6 supilusikat vähese naatriumi sisaldusega sojakastet
  • 2 teelusikat röstitud seesamiseemneid
  • 2 väikse laimi mahl
  • 1 värske ingverijuur, umbes 3- 5 cm pikk, kooritud ja peeneks hakitud
  • kuus 100-120 grammist lõhefileed
Kaste
Pesad
  • ½ teelusikat päevalille- või safloorõli
  • 1 supilusikas hakitud rohelist sibulat
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • 2 kimpu spinatit (kumbki umbes 300 g), pestud, ilma varteta ja hakitud
  • 1 supilusikas seesamiseemneid
Garneering

Valmistamine:

  1. Marinaadi valmistamiseks sega blenderis kokku veiniäädikas, vesi, sojakaste, õli ja laimimahl. Lisa ingver ja mikserda suure kiirusega 2 minutit kuni segu muutub kreemjaks.
  2. Aseta lõhefileed madalasse kaussi ja vala pool marinaadi neile peale. Kata kinni ja pane 30 minutiks külmkappi. Säilita ülejäänud marinaad.
  3. Kuumuta ahi 175C kraadini.
  4. Võta lõhe marinaadist välja ning vabane kasutatud marinaadist. Aseta fileed madalasse küpsetusnõusse ning küpseta 15-20 minutit või kuni filee on küps,kahvliga torgates pehme ja tükid eralduvad kergelt või lihatermomeeter näitab 60°C.
  5. Vahepeal pane alles jäänud marinaad potti. Lisa roheline sibul, küüslauk ja  ingver ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit või kuni sibul ja küüslauk on pehmed. Sega sisse koriander ja küpseta umbes 1 minut ning siis võta pott pliidilt.
  6. Pesade valmistamiseks kuumuta suuremal pannil õli keskmise kuumuseni ja rösti rohelist sibulat ja küüslauku kuni muutuvad pehmeks. Lisa spinat ja rösti kuni muutuvad pehmeks ja vajuvad longu. Puista peale seesamiseemneid.
  7. Jaga spinat 6 taldriku vahel ja aseta igale taldrikule spinati peale lõhe filee. Kasta filee üle kastmega kasutades lusikat ning puista peale murulauku ja hakitud paprikat. Serveeri koos hirsi ja spargliga.

 Lisa kommentaar