juuni 142012
 
 14. juuni 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 1.0/7 (1 hinne)
  • 6 portsjonit

Koostis:

  • 700 g kondita veiseliha (seljaosa), lõigata 2-3 cm tükkideks
  • ½ tassi sojakastet
  • ½ tassi toiduõli
  • ½ tassi riisiveiniäädikat
  • 2 supilusikat seesamiseemneid
  • 2 supilusikat suhkrut
  • 6 küüslaugu küünt, peeneks hakitud
  • 1 teelusikas seesamiõli
  • 2/3 teelusikat punase pipra helbeid
  • 2 maisitõlvikut, puhastatud (ilma lehtedeta)
  • 2 väikest tsukiinit
  • 4 suurt sibulat
  • Puust vardad, mis on mõned minutid vees leotatud

Valmistamine:

  1. Pane liha kuubikud veekindlasse ja suletavasse kilekotti.
  2. Sega kausis kokku sojakaste, õli, äädikas, seesamiseemned, suhkur, küüslauk, seesamiõli ja punane pipar. Jaga pooleks ning jäta pool dipikastme jaoks. Lisa ülejäänud marinaad kilekotti. Sulge korralikult ning liiguta kotti nii, et liha oleks hästi marinaadiga kaetud. Pane külmkappi 4-6 tunniks.
  3. Pane õues grill valmis. Kuumuta söed või gaasigrill keskmise kuumuseni.
  4. Vahepeal lõika mais ja tsukiini 2-3 sentimeetristeks tükkideks. Lõika iga sibul 3-ks (umbes 4 cm).
  5. Keeda maisi keevas vees 2-3 minutit ja nõruta vesi välja.
  6. Torka lihakuubikud vahelduvalt maisi, tsukiini ja sibulaga varraste otsa. Pintselda korra üle kilekotti jäänud marinaadiga.
  7. Grilli kebabi kaane all aegajalt keerates umbes 12 miutit või kuni köögiviljad on küpsed ning lihatermomeeter näitab 60C kraadi. Serveeri koos kõrvale pandud poole marinaadiga ja keedetud riisiga (soovi korral)

 Lisa kommentaar