mai 022012
 
 2. mai 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 0.0/7 (0 hinnet)

Aasia fondüü, ingl. k. Asian Fondue

  • 8-10 portsjonit.

Koostis:

Garneering aasia fondüüle:

  • 3 rohelist sibulat, nurga all peeneks viilutatud
  • 2 supilusikat korianderilehti, lõigata peenteks ribadeks
  • 2 keskmist sibulat, peenelt viilutatud (julienned)
  • soola maitse järgi
  • värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
  • 1 tass kalakastet (nuoc mam)
  • 450 g kuivatatud riisinuudleid
  • 450 g veise tagaseljatükk (Beef sirloin) paberõhukeseks viilutatud
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 tassi värskeid oaidusid
  • 3 värsket jalapeno pipart, viilutatud (julienned)
  • 2 laimi lõigatud sektoriteks
  • 1 kimp hiina basiilikat, lõigata peenteks ribadeks
  • 8 paari söögipulkasid

Valmistamine:

  1. Pane kondid ja sabatükid suurde keedupotti ja kata veega. Lase vesi keema ja keeda 10 minutit. Võta pott pliidilt ja kurna vesi välja. Loputa pott ja kondid. Pane kondid ja sabatükid tagasi potti ja lisa 5 liitrit vett. Lase vesi keema ja eemalda aegajalt kogunev vaht. Kui vahtu enam ei teki lisa 3 liitrit vett ja lase keema. Kõrveta sibulad, punane sibul ja ingver lahtisel tulel või grillil umbes 5-6 minutit. Pane kõrvetatud köögiviljad, tähtaniis, küüslauguküüned ja kaneelipulk niisutatud marliriidesse või kotikesse ja seo kinni. Lisa maitsekotike ja pastinaak keedupotti. Maitsesta puljongit soola ja pipraga. Keeda puljongit väiksel kuumusel 1 tund. Lisa rupskid ja kõõlused puljongile ja keeda väikse kuumusega ilma kaaneta 5 tundi. 2 tundi peale rupskite lisamist lisa veise külje ja rinnatükk.
  2. Garneeringuks: sega kokku väiksemas kausis  roheline sibul, korianderilehed, sibulaviilud. Maitsesta soola ja pipraga. Kui poljong on valmis siis eemalda potist kondid ja sabatükid ning viska minema. Jäta alles veiseliha ja puljong. Kurna poljong läbi sõela ja maitse kotikese puhtasse potti. Lisa puljongile kalakaste. Lase puljong keema vähenda kuumust. Viiluta rupskid ja veiseliha väikesteks tükkideks. Aseta pott veega pliidile ja lase keema. Lisa keevasse vette riisinuudlid ja võta kohe välja ning kurna. Kuhja nuudlid sügava kausi keskele. Lase puljong tugevalt keema ja vala kulbiga puljong üle nuudlite. Paiguta ülejäänud koostisosad väiksematel taldrikutel ümber puljongikausi.

 Lisa kommentaar